Ruimere hypotheek voor tweeverdieners

Ruimere hypotheek

Het maximale bedrag dat tweeverdieners aan hypotheek kunnen krijgen wordt volgend jaar (2018) verder verhoogd. Het tweede inkomen telt dan voor 70 procent mee. Dat is nu nog 60 procent. De komende jaren gaat het tweede inkomen geleidelijk voor 100 procent meetellen. Dit voorkomt dat verschillen tussen een- en tweeverdieners te sterk oplopen.

De leennormen worden jaarlijks op basis van een advies van het Nibud vastgelegd in de regeling hypothecair krediet. De regeling legt vast wat consumenten op verantwoorde wijze maximaal kunnen lenen voor de koop van een woning.

Afgezien van de ruimere mogelijkheden voor tweeverdieners, geldt voor de meeste inkomenscategorieën dezelfde leencapaciteit. Wel zullen veel mensen meer kunnen lenen als zij meer gaan verdienen.

De mogelijkheden om meer te lenen bij de aankoop van een zeer energiezuinige woning worden uitgebreid.

Meer weten? Neem dan via de website of per telefoon contact op.

Hypotheekadvies in Zwolle
https://dehypotheekgroepzwolle.nl
info@dehypotheekgroepzwolle.nl
tel. 038 – 422 88 25

Share: